klotgif

Konstnärer:

Ahlin&Lehtonen

 


Anna CarlgrenMonica L. Edmondson

 

 

Mårten MedboIngalena och Ragnar Klenell
Kristin RappClaes Uvesten

 

 Anders Wingård

 

 

 

Glasrikets skatter

 

 

 

 

Dale Chihuly

Tchai Munck

Baltic Seaglass

 

 

Webplatser:

Glasakademins hemsida med museum för studioglas

Glasnettet i Danmark

id-verre

 

 

 

 

om Länkar

Mina länkar leder till sidor som ger mer än rena faktiska uppgifter (CV, kontakt etc) och som är väl underhållna och uppdaterade. Fler länkar finns under museer och gallerier
Länklistan uppdateras inte efter 1.1.2018

 

Birgitta Ahlin och Sirkka Lehtonens hemsida är vacker och sparsmakad men öndå med ett rikt bildmaterial från offenliga utsmyckningar och från separatutställningar.  En 40-sidig katalog erbjuds till nedladdning i PDF-format- smart!

vrij glas i Holland har en spännande hemsida.www.vrijglas.org. Anna Carlgren har lagt ut sitt forskningsprojekt "Optical Pheomena as Architectonic Elements" på sin egen hemsida

Monica L Edmondson har en av de allra bästa och vackraste hemsidorna bland studioglaskonstnärerna. Allt finns: CV, bilder, teknik i detalj, presentation och tankar, aktualiteter, erbjudande om föredrag och allt i svensk och engelsk version.

Mårten Medbo håller sin hemsida uppdaterad och aktuell. Fina bilder av skulpturer och verk för offentlig miljö.

Ingalena och Ragnar Klenells hemsida har fått en ny utformning och inleds med en mycket läsvärd "Statement".

Kristin Rapps hemsida är mycket snygg och aktuell med många bilder från hennes verksamhet. Det finns också en beskrivning av de tekniker hon arbetar i.

Claes Uvesten, tidigare ordförande i Glasakademin, har en mycket fin hemsida. Den innehåller naturligtvis bilder av hans verk men också ett bra och utförligt "artist.s statement" och framför allt en väl kommenterad film med bilder från arbetsprocesser. I filmen berättar Claes Uvesten också om sitt arbetssätt och hur det skiljer sig från det traditionella studioglasbegreppet, ett bra klargörande.

Anders Wingård har en överskådlig och pålitligt uppdaterad hemsida med presentation av aktuell produktion

 

Glasrikets Skatter är den nybildade ekonomiska förening som har köpt Orrefors historiska glassamling och arkiv. Delar visas i fd Orrefors glasbruksmuseum. Viss försäljning av glas ska bidra till finansieringen.

 

Många konstnärer utanför Sverige har naturligtvis intressanta hemsidor. Dale Chihuly har en spektakulär sida. Finn Lynggaards och Tchai Munchs sida är värd ett besök. Pete Hunner och Maibrit Jönsson på Bornholm har en bra hemsida.

 

 

 

 

Glasakademins hemsida har gjorts om och visar nu på ett lätttillgängligt sätt ett stort bildmaterial från Glasakademins konstnärer. Nyheter och kalendarium fungerar väl och man kan få uppdateringar av sidan genom RSS.

Glasnettet i Danmark omfattar 240 danska glaskonstnärer med kontaktuppgifter mm. Länklista finns också.

www.idverre.net är en matnyttig glasportal för den franskkunnige.