klotgif

The Glassery

Unikt Glas

Galleri Glas

landborg


blås&knåda

Konsthantverkarna

Sintra

 

ahus

Glashyttan i Baskemölla

Göteborgs Glasstudio

 


 

 

Tyskland

Alexander Tutsek-Stiftung

lorch+seidel

 


 

 

England

London Glassblowing

 

 

om Gallerier och andra inköpsställen.

Listan uppdateras inte efter 1.1 2018

Det är ont om arenor för det svenska studioglaset. Några få gallerier är speciellt inriktade på studioglas. Utställningar av studioglas visas ibland i andra sammanhang, i utställningshallar, museer och på mässor. En del konstnärer har utställning och försäljning i anslutning till sin hytta eller studio. Enstaka studioglasföremål kommer ut på andrahandsmarknaden, på auktionshusen och på internet. Stockholms auktionsverks årliga konstglasauktion brukar numera innefatta en del studioglasverk. Auktionen flyttades 2009 från Kosta till Stockholm.

Nytt år 2018: Galleri Glas i Stockholm med avsikten att visa och försälja "fine art".

The Glassery och The Garage visar svenskt och utländskt samtidsglas i Stockholm

Unikt glas i Göteborg har ett brett utbud av konstglas till försäljning. Tillfälliga utställningar av svenskt bruksglas och studioglas.

Gunnar och Gun Lennerstrand visade under några år svenskt studioglas i sitt sommargalleri, Galleri Landborg, på Öland. Galleriet lever vidare som webb-galleri med försäljning.

 

Konsthantverkskollektiven visar och säljer glas av sina medlemmar, men har också tillfälliga svenska och utländska utställningar och gästmedlemmar.

 

 

Högklassigt graalglas blåses, visas och försäljes i Studioglashyttan i Åhus.


Anders Wingårds glashytta ligger i Baskemölla med utställning och försäljning.

Göteborgs Glasstudio är Helena Gibson glashytta och ateljé i Göteborg med utställning och försäljning.

Gustavsbergs Konsthall drivs numera av Värmdö kommun.

Alexander Tutsek-Stiftungi München är inrättat i en K-märkt jugendvilla i München-Schwabing, en gång byggd med ateljé för skulptören Georg Albertshofer.

Stiftelsen vill främja vetenskap och kultur och har framförallt inriktning mot modernt konstglas och sedan 2008 också mot fotografi. Högklassiska utställningar, en varje år med förnämliga kataloger. Snäva öppettider men man känner sig mycket välkommen på andra tider om man ringer först.

lorch+seidel contemporary i Berlin Mitte representerar och ställer ut bla. Dafna Kafferman, Josepha Gasch-Müche och Wilken Skurk. Fint glas, dåligt uppdaterad hemsida

London Glassblowing drivs av Peter Layton och medarbetare. Stort centralt galleri med Peter Laytons glas men också tillfälliga utställningar av andra framstående konstnärer.